Новини

Цукерберг планує розпочати проект Internet.org
Цукерберг планує розпочати проект Internet.org
23 лютого 2015
Глава Facebook Марк Цукерберг дав інтерв’ю Bloomberg за результатами подорожі по Індії і Південно-Східній Азії на підтримку своєї глобальної ініціативи Internet.org. Мета проекту — підключити до інтернету усіх жителів Землі і надати їм безкоштовний доступ до базового набору інтернет-сервісів, включаючи Facebook.

Головною думкою Цукерберга було те, що до інтернету підключена тільки третина населення планети. При цьому велика частина з решти двох третин жителів Землі мають технічну і фінансову можливість для підключення, але не розуміють, навіщо їм це потрібно. Facebook готовий витратити значні кошти на зміну ситуації, не чекаючи повернення вкладень в найближчі 30 років.

Безкоштовне підключення користувачів країн, що розвиваються до базового набору сервісів — текстовим повідомленням, «Вікіпедії», системам пошуку роботи, до фінансових і медичними даними і т.д. дозволить розвинути споживання інформації онлайн, збільшити кількість платних абонентів і за рахунок них профінансувати розвиток національних мереж. Сам Facebook не буде надавати безкоштовно «важкий» контент — при спробі натиснути на відео соціальна мережа запропонує оплатити повноцінний доступ в інтернет.

Першою країною, з якою Facebook почав співпрацю в рамках Internet.org, стала Замбія, де проект дав добрі результати. Так, інформування в рамках програми населення Замбії та Кенії про вірус Ебола і ВІЛ внесло внесок у стримування епідемій на континенті. В Азії Internet.org співпрацює з урядами Індонезії, Малайзії і Філіппін.
Написати нам