Новини

Харківська міська влада обмежує кількість пільгових поїздок для студентів на метрополітені
Харківська міська влада обмежує кількість пільгових поїздок для студентів на метрополітені
15 січня 2015
Пільговий проїзд для студентів у харківському метро повернуть до 1 лютого з низкою обмежень. Таким є рішення робочої групи, спеціально створеної за розпорядженням мера Харкова для відновлення скасованої пільги.

«Пільгу повернуть до кінця місяця. Студенти зможуть знову їздити в метро за тарифом 1,5 грн замість нинішніх 3 грн. Однак кількість таких поїздок буде обмежено, можливо, до 60-ти на місяць, число уточняється. Якщо виявиться, що картка передана іншій особі, її власник назавжди позбудеться пільги на проїзд у метро. Користуватися проїзний карткою можна буде тільки при наявності студентського квитка», — зазначив керівник робочої групи, радник міського голови Євген Водовозов.

За його словами, обмеження введені після аналізу використання карток.
«Встановлено, зокрема, що деякі студенти можуть здійснювати в місяць близько 250 поїздок, причому більше десяти з них — у неділю», — додав Водовозов. Рішення робочої групи буде винесено на розгляд сесії Харківської міської ради, наміченої на 21 січня.

З 1 січня студенти харківських вузів платять за проїзд в метро за повним тарифом: 3 грн. На 15 січня обласної студрада запланував «1,5МЕТРОвий протест», проте скасував акцію, чекаючи рішення сесії міськради.



За матеріалом: ХВИЛЯ.net
Написати нам