Новини

Корупцію в системі освіти можна подолати в тому числі і завдяки ЗНО
Корупцію в системі освіти можна подолати в тому числі і завдяки ЗНО
10 січня 2014
Корупцію в системі освіти можна подолати в тому числі і завдяки ЗНО

На цьому наголосила у четвер директор фонду «Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва» Ірина Бекешкіна під час засідання «круглого столу» в Укрінформі, що відбулося 9 січня в Укрінформі.
За її словами, 40% учасників опитування відзначають корумпованість викладацького складу вищих навчальних закладів. З цією корумпованістю дуже важко боротися, бо вона ініціативна. Дослідження свідчать, що вона йде від студентів, це хабарі, які стали системою, бо простіше заплатити, ніж вчитися. Це тому, що суспільство взагалі масово не вимагає людей з освітою, із знаннями, потрібен диплом — наголосила Бекешкіна.

На її переконання, з цією корупцією можна боротися, лише підвищуючи вагу знань, вагу кваліфікації, професійності і як мінімум впровадженням об’єктивного незалежного оцінювання по виході, тоді багато проблем вирішаться.

Директор «Демократичних ініціатив» підкреслила також, що реформування системи освіти неможливе без реформування суспільства загалом. За її словами, під час президентської кампанії, де освіта, очевидно, не буде на першому плані, виводити проблеми освіти на перший план і вимагати від кандидатів на президентських виборах реальних програм, в тому числі щодо реформування системи освіти.



За матеріалами: Укрінформу
Написати нам