Новини

Кишенькова бібліотека «eGranary»
Кишенькова бібліотека «eGranary»
15 квітня 2015
Сервіс розроблений для забезпечення доступу до знань в країнах, що розвиваються.

В той час, коли Марк Цукерберг в рамках Internet.org прагне покрити мережею всю планету, інші спеціалісти думають над тим, як забезпечити інформацією тих людей, які не мають постійного доступу до інтернету.

Варіантом вирішення такої проблеми є — «інтернет в коробці», тобто використання мікрочіпів. Що ж це за пристрій і як він працює докладно розписано на сайті розробників.

Розробниками проекту WiderNet з Університету Північної Кароліни був створений пристрій eGranary Pocket Library: цей мікрочіп можна вставити в ноутбук, смартфон або планшет і отримати доступ до мільйонів ресурсів.

Користувачі зможуть користуватися системою через звичайний браузер, але тільки в офлайні.

Партнерами у створенні локального «Інтернету» є: Wikipedia, Khan Academy та Project Gutenberg. Процес зводиться до копіювання змісту сайтів, формуючи офлайновую базу даних. Вже створено базу з майже 32 мільйонів документів, що зберігаються на диску об’ємом 4 ТБ.

Щоб зробити даний мікрочіп доступнішим, його створюють невеликих розмірів у 8GB, 16GB, 32GB та 64GB, залежно від цілей в кожному конкретному випадку. Сьогодні бібліотеками eGranary користуються мільйонів людей по всьому світу.
Написати нам