Новини

Майже 150 українських шкіл залишаються зачиненими через бойові дії, — ЮНІСЕФ
Майже 150 українських шкіл залишаються зачиненими через бойові дії, — ЮНІСЕФ
22 грудня 2014
Більш ніж 50 тис. дітей не можуть почати навчання, яке почалося 1 вересня, адже 147 шкіл, які знаходяться в зоні АТО зачинені.

Деякі школи зачинені з міркувань безпеки, але є і ті, які повністю зруйновані. Школи, які знаходяться на підконтрольній Україні територіях у зоні АТО, є повністю або частково пошкодженими (187 освітніх закладів).

«Повернення дітей до школи та їхній доступ до освіти надзвичайно важливі. Діти є справжніми жертвами цього конфлікту, адже доступ до навчання та освіти дуже обмежений. Деякі діти стають свідками насильства, бойових дій та артилерійських обстрілів. Ми нагадуємо усім сторонам конфлікту в Україні, що діти повинні бути захищеними від насильства, яке відбувається на сході», – зазначила Марі-П’єр Пуар’є, регіональний директор ЮНІСЕФ Центральної та Східної Європи і країн СНД.

Не останню роль у підтримці дітей, які знаходяться у зоні бойових дій відіграють навчальні заклади. Більш ніж мільйон осіб залишити свої домівки, з них майже 530 тис. людей є внутрішньо переселеними, зокрема щонайменше 130 тис. дітей.

Ще, досить важливою проблемою для внутрішньо переміщених дітей є те, що батьки не квапляться реєструвати своїх дітей у нових школах, а чекають на той момент, коли їх повернуть додому, тому їх діти і не йдуть до нових шкіл.

На потреби постраждалих від бойових дій ЮНІСЕФ потребує 32,4 мільйона доларів США, щоб покрити нагальні потреби 600 тисяч дітей та їхніх родин в Україні, а саме:

- шкільне приладдя для 225 тис. дітей;

- психологічна підтримка для подолання стресу 100 тис. дітей;

- вакцини проти поліомієліту (згідно запиту уряду України);

- питна вода та предмети особистої гігієни для 250 тис. дітей та жінок.

«ЮНІСЕФ дуже вдячний за внески, які вже були надані деякими донорами. Ми також закликаємо усіх підтримати ЮНІСЕФ та наших партнерів, щоб розширити гуманітарну допомогу, аби покрити термінові потреби дітей, особливо тепер, коли зима та холод загострюють ситуацію», – наголосила Марі-П’єр Пуар’є.
Написати нам