Новини

Міносвіти планує зробити завдання  ЗНО із української мови відкритими у 2014 році
Міносвіти планує зробити завдання ЗНО із української мови відкритими у 2014 році
24 грудня 2013
Як заявив міністр освіти та науки України Дмитро Табачник під час прямої лінії, що відбулась у редакції газети «Урядовий кур’єр», міністерство планує у 2014 році зробити відкритим один із предметів ЗНО. За словами міністра, готуючись до складання у 2014 році тесту з української мови і літератури, найбільш масового, учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть скористатися завданнями, що перебувають у банку тестових завдань.

У вільному доступі на сайтах Українського центру оцінювання якості освіти та його регіональних підрозділів буде розміщено завдання всіх типів з цього предмета, згруповані за темами відповідно до програми зовнішнього незалежного оцінювання й за складністю.

Оприлюднити цю інформацію для вільного використання абітурієнтів Український центр оцінювання якості освіти планує на момент завершення реєстрації осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів у 2014 році. А потім, коли дійде до самого тестування, за теорією випадкових чисел комп’ютер вибере 70 запитань.



За матеріалами: газети «Урядовий кур’єр» та сайту Міносвіти
Написати нам