Новини

Міносвіти заборгувало 140 млн грн. «Укрзалізниці» за перевезення студентів та учнів ПТУ
Міносвіти заборгувало 140 млн грн. «Укрзалізниці» за перевезення студентів та учнів ПТУ
29 січня 2015
Згідно із повідомленням «Укрзалізниці», Міносвіти не компенсувало витрати на перевезення студентів та учнів професійно-технічних навчальних закладів у 2014 році на суму 141,6 млн гривень. За 2014 рік міністерство компенсувало перевізнику лише 12% (18,9 млн гривень) від суми наданих послуг.

«Залізничним транспортом минулого року скористалися 7,2 млн студентів і учнів професійно-технічних навчальних закладів, з них у далекому сполученні перевезено 2,8 млн — 39% від усіх пасажирів цього виду сполучення. Залізниці надали послуг на 160,5 млн гривень, а Міносвіти не заплатило за пільговий проїзд студентів та учнів навчальних закладів 141,6 млн гривень», — йдеться у повідомленні «Укрзалізниці».

У прес-релізі стверджується, що жодного разу за усі роки Незалежності України витрати на перевезення студентів та учнів професійно-технічних навчальних закладів залізницям не відшкодовано повністю, не компенсовано навіть половини суми. Наприклад, у 2013 році сплачено лише 21,8 % від суми послуг.

«Таким чином перевізник поставлений у нерівні умови, коли державою встановлена пільга, яка не оплачується. Студенти вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та учні професійно-технічних навчальних закладів сплачують 50% вартості квитка цілорічно для проїзду в поїздах приміського і міжміського сполучення у загальних і плацкартних вагонах», — повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».


Написати нам