Новини

На навчання до ЄС поїдуть більше 4 тис. українських студентів, — Європейська комісія
На навчання до ЄС поїдуть більше 4 тис. українських студентів, — Європейська комісія
2 лютого 2015
Представництво Єврокомісії в Україні нагадує про подачу заявок студентами з країн «Східного партнерства» на отримання стипендій для навчання у європейських вищих навчальних закладах.

Очікується, що до 2020 року у програмі ЄС із університетського обміну Erasmus+ візьмуть участь більш як 4 тис. молодих українців.

«У 2015 році ми маємо за мету профінансувати близько 3200 заявок студентського обміну, а також персоналу навчальних закладів з країн «Східного партнерства» за програмою Erasmus+. Ґрунтуючись на досвіді реалізації таких програм у попередні роки, ми оцінюємо, що більше 4 тис. молодих українців (28% від усіх учасників із «Східного партнерства») скористаються можливістю університетських обмінів упродовж виконання програми Erasmus+ до 2020 року», — повідомляє Єврокомісія.

Учасникам варто пам’ятати, що у 2015 році останній термін подачі заявок на участь у конкурсному відборі для отримання стипендій ЄС і подальшого навчання у європейському виші спливає 4 березня. Процедура відбору студентів буде завершена у липні, а сам обмін розпочнеться із вересня 2015 року.

«Участь українців буде залежати від активності освітніх закладів України. Відбір також враховуватиме географічний баланс у регіоні», — зазначили у повідомленні ЄК.



За матеріалом: ЄК
Написати нам