Новини

Порядок прийому дітей до першого класу
Порядок прийому дітей до першого класу
17 лютого 2015
Міністерством освіти і науки України надано інструкції щодо порядку прийому дітей до першого класу загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідно до наданої інформації, зарахування дітей до першого класу початкової школи загальноосвітніх навчальних закладів державної та комунальної форми власності (у тому числі ліцеїв, гімназій, колегіумів, коледжів, що містять у своїй структурі школу І ступеня) здійснюється на безконкурсній основі, тобто проведення тестування щодо визначення знань дітей не допускається.

Зазначимо, що у зарахуванні не мають права відмовити дітям, які переживають у тому мікрорайоні, де знаходиться навчальний заклад.

Для зарахування дитини у перший клас батькам необхідно надати заяву на ім’я директора школи, копію свідоцтва про народження дитини та медичну картку встановленого зразка.

Відповідно до статті 12 Закону України «Про охорону дитинства» батьки несуть відповідальність за стан здоров’я дитини, її фізичний розвиток.

Детальну інформацію можна дізнатися у листі Міністерства № 1/9-71 від 14.02.2015 «Щодо роз’яснення порядку приймання дітей до першого класу».
Написати нам