Новини

Про особливості вступної кампанії 2015 року
Про особливості вступної кампанії 2015 року
8 липня 2015
На засіданні колегії МОН директор департаменту вищої освіти Сергій Бондаренко оприлюднив інформацію про особливості вступної кампанії до вищих навчальних закладів у 2015 році.

Серед таких особливостей Сергій Бондаренко відзначив утвердження принципу рівності при вступі для випускників усіх років завдяки відмові від використанні тестів, складених у попередні роки. Крім того, вперше Правила прийому до вищих навчальних закладів не узгоджувалися із МОН.

Зміни також передбачають участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів на базі середньої освіти осіб, які звільнені з військової служби та їх вступ до вищих навчальних закладів. Йдеться про військових, які захищали суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України і брали безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції.

Також, передбачений поза конкурсний вступ для осіб, у яких один із батьків був військовослужбовцем, що загинув чи визнаний судом безвісно відсутньою особою при виконанні ним обов’язків військової служби протягом трьох років після здобуття відповідної загальної середньої освіти.



За матеріалом: МОН України
Написати нам