Новини

Росія готова видавати фальшиві дипломи випускникам вишів із окупованої території?
Росія готова видавати фальшиві дипломи випускникам вишів із окупованої території?
11 лютого 2015
Згідно із повідомленням прес-служби Міністерства освіти Російської Федерації «близькість освітніх програм вишів південно-східної України та російських вищих навчальних закладів дає можливість видачі дипломів російського зразка випускникам 2015 року». У тому ж повідомленні йдеться про необхідність «проходження переатестації випускниками вишів, розташованих у так званих «ДНР» і «ЛНР» у вищих навчальних закладах РФ для отримання у подальшому диплому одного із вищих навчальних закладів РФ».

Таке рішення було прийняте під час роботи круглого столу ректорів російських вишів та «університетів південно-східної України».

Українські експерти у галузі вищої освіти наголошуючи на значній різниці у навчальних програмах та кваліфікаційних вимогах до випускників українських та російських вишів, а також стверджують, що видані випускникам вишів з окупованих територій за підсумками переатестації дипломи одного із вищих навчальних закладів РФ по суті являтимуть собою сфальшовані дипломи про вищу освіту, які не будуть визнаватися не тільки в Україні, але серйозними роботодавцями на території самої Російської Федерації.
Написати нам