Новини

Розпочалася вступна кампанія 2015 року
Розпочалася вступна кампанія 2015 року
10 липня 2015
10 липня розпочалася вступна кампанія 2015 року. Напередодні заступник міністра освіти та науки Інна Совсун взяла участь у роботі круглого столу «Особливості вступної кампанії 2015», що відбулася в Українському кризовому центрі.

Під час круглого столу Інна Совсун повідомила, що в порівнянні з минулим роком державне замовлення скорочено на 10-12%. Зокрема, на бакалавраті цього року кількість місць скорочено на 106 тисяч. За словами першого заступника міністра скорочення держзамовлення відбулось за рахунок зменшення на 23% кількості випускників шкіл. Крім того, до числа випускників українських шкіл не потрапили випускники шкіл Автономної Республіки Крим.

Інна Сосун також детально зупинилася на роз’ясненні специфіки розрахунку конкурсного балу. Вона зазначила, що конкурсний бал абітурієнта формуватиметься з суми балів результатів сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання та середнього балу атестату, помножених на вагові коефіцієнти, сума яких дорівнюватиме одиниці. Вагові коефіцієнти є показниками того, який із складових загального конкурсного балу є найважливішим пр. вступі до конкретного вищого навчального закладу.



За матеріалом: МОН України
Написати нам