Новини

Щодо аудіотехніки на ЗНО, — УЦОЯО
Щодо аудіотехніки на ЗНО, — УЦОЯО
16 квітня 2018
В Українському центрі оцінювання якості освіти висловили сподівання, що усі заклади освіти, в яких заплановане проведення зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов, будуть забезпечені якісною звуковідтворювальною технікою. Про це йдеться у повідомлені прес-служби УЦОЯО.

Зокрема, у Центрі, посилаючись на рішення уряду від 11 квітня цього року, зазначають, що відтепер дозволяється спрямовувати кошти на видатки споживання в разі необхідності закупівлі малоцінних необоротних матеріальних активів, в тому числі пристроїв для програвання компакт-дисків із звуковим записом для закладів загальної середньої освіти.

«Сподіваємося, що зазначені вище заходи уможливлять забезпечення всіх пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов якісною звуковідтворювальною технікою. Важливим є те, що ця звуковідтворювальна техніка залишиться на балансі закладів освіти», — наголосили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Як відомо, у 2018 році однією з новацій тестів з іноземних мов стане впровадження частини тесту «Розуміння мови на слух». Під час тестування учасникам буде запропоновано почергово прослухати кілька аудіозаписів тривалістю від 10 секунд до 3 хвилин, а потім відповісти на різнопланові запитання, працюючи в зошиті.

Завдання перевірятимуть здатність розуміти почуте й вибирати необхідну інформацію з прослуханих текстів. Кожен аудіозапис відтворюватиметься двічі.
Написати нам