Новини

Скорочення ЗВО Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти, — прогноз Сергія Квіта
Скорочення ЗВО Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти, — прогноз Сергія Квіта
31 березня 2015
Міністр освіти і науки України Сергій Квіт заявив, що в 2015 році в Україні почне роботу Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.

«Це — новий незалежний орган, в якому взагалі не буде представників міністерства, тобто держави. Всі члени будуть обиратися за квотним принципом — Від державних, комунальних та приватних вузів, від студентів, національної та галузевих академії наук, роботодавців», — сказав міністр

Квіт нагадав, що після набуття чинності закону «Про вищу освіту» кількість вузів в Україні вже зменшилася з 802 до 317. «Він (закон) відокремив університетську освіту від того, що надається в коледжах і технікумах, які раніше трактувалися як вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації Кількість вузів і надалі скорочуватиметься, але критерії якості, яким повинні відповідати університети, вже буде висувати Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти», — заявив він.

За словами міністра, до кінця цього навчального року ліцензій позбудуться ще кілька десятків вищих навчальних закладів. «У багатьох (навчальних закладах) нічого, крім назви. Ніяких проблем з перекладу студентів не буде, оскільки ліцензованого обсягу в інших українських вузах цілком достатньо для того, щоб безболісно перевести всіх студентів. А викладачі, головним чином, оформлені там не на повну ставку . Я прогнозую, що до літа у нас залишиться 260-270 вищих навчальних закладів», — додав Квіт.



За матеріалом: МОН України
Написати нам