Новини

У школах Києва скасують безкоштовне харчування
У школах Києва скасують безкоштовне харчування
1 грудня 2014
За інформацією «СЕГОДНЯ.ua», вже з нового року харчування для учнів молодших класів може перестати бути безкоштовним. Право на безкоштовне харчування залишиться лише у малозабезпечених сімей, а зекономлені гроші направлять на інші потреби.

В першу чергу, це зумовлено невідповідністю нормам харчування для дітей. Заборгованість перед постачальникам їжі, підвищення цін на продукти, некоректний розрахунок вартості їжі, а саме 7 грн. для однієї дитини, все це призводить до погіршення складових меню у їдальнях школи.

По-друге, за період проведення АТО до Києва переїхало багато дітей — переселенців з Луганської та Донецької регіонів, а саме понад 10 тисяч.

«Напевно, правильно було б заощадити кошти на тих людях, які можуть платити самі. Але при цьому забезпечити більш якісним безкоштовним харчуванням дітей-переселенців та соціально незахищених», — зазначила заступник голови КМДА з питань гуманітарної політики Ганна Старостенко.

Також, більшість батьків не проти платити за їжу, якщо вона стане смачніше і краще. Діти і зараз беруть гроші у батьків, щоб купити якусь булочку чи ще щось.

Останнім, але не менш важливим фактором є корупція у процесі закупівлі харчів. Цю проблему влада сподівається вирішити за допомогою пильності батьків, адже вони стануть жорсткіше контролювати процес закупівель та будуть зацікавлені у проведенні прозорих тендерів.
Написати нам