Новини

Використання зошитів тільки з дозволу МОН
Використання зошитів тільки з дозволу МОН
25 вересня 2013
У офіційному листі заступника міністра освіти Бориса Жебровського до регіональних департаментів освіти і науки зазначається прохання про вживання заходів контролю, відповідно до друкованої шкільної продукції, яка використовується в учбовому процесі без свідоцтва про відповідність педагогічним вимогам МОН.

Борис Жебровський зазначає, що використання у навчальному процесі шкільних зошитів, нотатників, щоденників, альбомів для нот, папок, та іншої шкільної продукції, яке не має належного документального підтвердження, а саме свідоцтва про визнання відповідності педагогічним вимогам МОН, є недопустимим.

Зазначається, що дата і номер видачі свідоцтва з формулюванням висновку «Використання в навчальних закладах України дозволяється» повинна вказується у вихідних даних кожного виду друкованої шкільної продукції.

«Даний проект покликаний вирішити питання про використання у навчально-виховному процесі тільки якісної і безпечної для здоров’я дітей друкованої продукції», — відзначає Борис Жебровський.

Також у листі МОН зазначається – «Просимо приймати постійні дієві заходи протягом навчального року, зокрема, шляхом проведення інформаційних нарад, роз’яснювальної роботи серед педагогічного, учнівського колективів і батьків, перевірок, спрямованих на посилення контролю за відповідністю педагогічним вимогам друкованої продукції шкільного асортименту, що використовується в навчально-виховному процесі, на рівні місцевих органів управління освітою та адміністрацій навчальних закладів».
Написати нам