Новини

АС «Приймальна комісія» та деякі новації прийому до ЗВО  у 2012 році
АС «Приймальна комісія» та деякі новації прийому до ЗВО у 2012 році
13 червня 2012
Директор департаменту вищої освіти МОНмолодьспорту Ю.М. Коровайченко в інтерв’ю газеті «Освіта України» від 04.06.2012 № 23 розповів про правила стосовно чіткого і прозорого оприлюднення рейтингових списків вступників.

Перший список має бути оприлюднений 1 серпня не пізніше 12 години. Другий і третій не пізніше 12 години відповідно 5 і 8 серпня. У зв’язку з цим Юрій Миколайович підкреслив, що працівники приймальних комісій несуть велику відповідальність. Адже будь-яке безпідставне затягування з оприлюдненням списків викликає справедливу підозру у вступників щодо можливих порушень і зловживань при зарахуванні. І як наслідок, призводить до численних дзвінків на консультативний телефон міністерства. Уникнути проблем зі своєчасною підготовкою рейтингових списків вступників дозволяє використання АС «Приймальна комісія».

Можливо цьогорічна онлайн-регістрація абітурієнтів, яку Міністерство освіти і науки, молоді та спорту має намір відкрити з 2 липня дозволить зменшити черги до приймальних комісій вишів. Хоча, за словам міністра Дмитра Табачника які він сказав під час брифінгу, інколи система може давати збій, але він сподівається, що цього не станеться. Отже для вступу до ЗВО можна буде зареєструватися за допомогою Інтернету, а документи подати особисто. За будь яких умов вступна кампанія має бути контрольованим процессом на всіх етапах. Саме для цього фахівці НДІ прикладних інформаційних технологій розробили автоматизовану систему «Приймальна комісія» яка забезпечує керівництво вишів оперативною інформацією про результати роботи приймальної комісії, а абітурієнтів та батьків — про хід прийому документів і процесу зарахування.

Дізнатися більше та замовити презентацію системи «Приймальна комісія» можна за телефоном відділу впровадження +38 044 373–69–67 (вн. 53)
Написати нам